Gebitsbeschermer

Bij een aantal sporten (hockey, ijshockey, waterpolo, boksen, kickboksen en andere vechtsporten) bestaat het risico op een ongeval met de tanden. Dit kan resulteren in het afbreken, verplaatsen, losraken of zelfs het uitvallen van één of meerdere tanden. Doorgaans kunnen de tanden gered worden in een lange en kostbare behandeling, maar dit is niet altijd het geval. Een op maat gemaakte gebitsbeschermer kan veel problemen voorkomen.

Een gebitsbeschermer is een bitje gemaakt van harde en zachte kunststof en is enkele millimeters dik. Deze wordt over de tanden in de bovenkaak geschoven. Doordat de voortanden niet in direct contact staan met het bitje, vangt de gebitsbeschermer de klap op en verdeelt de kracht van de klap over de kiezen van de bovenkaak.

Er zijn verschillende soorten gebitsbeschermers, namelijk: kant-en-klare gebitsbeschermers, voorgevormde gebitsbeschermers en op maat gemaakte gebitsbeschermers. Tandtechnisch laboratorium de Eemsmond raadt u aan om op maat gemaakte gebitsbescherming te gebruiken. Alleen dan krijgt uw gebit een optimale bescherming, omdat een op maat gemaakte gebitsbescherming de klap optimaal verdeeld.

Maak een afspraak