Klikgebit (implantaat)

Ook als u een klikgebit wilt laten maken of repareren, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij maken twee soorten:

Uitneembaar klikgebit op een staafje

Een uitneembaar, volledige kunstgebit, dat vastklikt aan twee of meer implantaten die voorzien zijn van metalen staafjes. De staafjes houdt het gebit op zijn plaats en zorgt voor veel draagcomfort.

KLIKGEBIT horizontaal

Uitneembaar klikgebit op drukknoppen
Een uitneembare, volledige gebitsprothese, die vastklikt aan twee of meer implantaten die voorzien zijn van een drukknop. De drukknoppen houden het gebit op zijn plaats.

Reparaties:
Wij kunnen voor u alle reparaties aan uw kunstgebit uitvoeren. U kunt dan telefonisch contact opnemen of de prothese even langs brengen. Wij streven ernaar om uw prothese zo snel mogelijk gereed te hebben, maar willen wel keurig werk afleveren. In sommige gevallen zijn reparaties wat tijdrovender, maar meestal heeft u uw prothese dezelfde dag weer terug. Voor reparaties als breuken, scheuren of weggeraakte tanden hoeft u geen afspraak te maken. Voor correcties aan bijvoorbeeld de pasvorm of stand van de tanden dient wel altijd een afspraak gemaakt te worden. In het geval van pijnlijke drukplekjes of andere ongemakken van uw prothese kunt u ook het beste even bellen. Meestal is het voor ons een kleine moeite om die ongemakken weg te nemen en kunnen we u direct helpen.

De nota wordt in de meeste gevallen vergoed door uw ziektekostenverzekering, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Houdt u wel rekening met uw jaarlijkse eigen risico.

Opvullen van uw kunstgebit:

Na verloop van tijd kan een gebit slechter gaan zitten. Dit gaat ongemerkt, maar op een gegeven moment merkt u dat uw gebit niet meer lekker past. Tandtechnisch Centrum de Eemsmond kan uw gebit weer perfect passend maken. We kunnen uw gebit opvullen (rebasen) zodat uw gebit weer perfect aansluit op uw kaken.

Het opvullen van uw kunstgebit wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Houdt u wel rekening met uw jaarlijkse eigen risico.

Vervanging

Een kwalitatief goed klikgebit kan jaren meegaan. Het loont dus om te investeren in goed materiaal van uw prothese. Maar monden veranderen ongemerkt door de jaren. Kaken slinken bijvoorbeeld, of de kleur van uw gebit verandert en dan kan vervanging nodig zijn. Tandtechnisch Centrum de Eemsmond kan voor u een perfect passend klikgebit maken. Wij kunnen u hiermee direct helpen; u hoeft niet eerst naar de tandarts.

Vergoeding van een klikgebit

Een uitneembaar klikgebit is relatief betaalbaar. Afhankelijk van uw zorgverzekering wordt de behandeling van uw prothese vergoed. In de meeste gevallen zult u echter een deel zelf moeten betalen. Informeer vrijblijvend naar de financieringsmogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van een klikgebit?

Ook een nieuw klikgebit maken wij in samenwerking met uw tandarts. U kunt kiezen uit een uitneembaar klikgebit op een staafje of een uitneembaar klikgebit op drukknoppen.

Voordelen van een klikgebit

  • Vaste tanden en kiezen.
  • Geen kleefpasta’s meer nodig.
  • Geen gebit op het nachtkastje.
  • Vrij gehemelte.
  • Behoud van smaak.
  • Probleemloos eten.
  • Minder slinkende kaken.
  • Geen ingevallen gezicht.
  • Natuurlijke uitstraling bij het praten en lachen.

Als u wilt weten welk type klikgebit voor u het meest geschikt is, kunt u een afspraak met ons maken. Wij kunnen dan voor u bekijken wat voor u het meest geschikt is.

Maak een afspraak