Knarsplaat

Tandenknarsen is het krachtig over elkaar schuiven van tanden en kiezen. Kaakklemmen is het krachtig op elkaar klemmen van tanden en kiezen. Met een knarsplaat voorkom je problemen.

Tandenknarsen gebeurt met name ’s nachts, terwijl het kaakklemmen zowel ’s nachts als overdag kan gebeuren. Tandenknarsen komt vaak voor, zowel bij jonge kinderen als volwassenen. Bij kinderen kan het spontaan verdwijnen. Meestal is tandenknarsen of kaakklemmen onschuldig, maar het kan problemen opleveren, zoals gebitsslijtage, breuk van vullingen of kiezen, kaakklachten, vergroting van de kauwspieren of migraine. Tandenknarsen kan uw tanden en kiezen ernstig beschadigen doordat het slijtage veroorzaakt. Het is dus echt noodzakelijk om er iets aan te doen. Daarnaast kan het geluid wat u erbij maakt kan uw partner uit de slaap houden.

Perfect op maat

Uw knarsplaat is speciaal voor uw gebit op maat gemaakt. Hierdoor is de kans zeer klein dat deze gedurende de nacht loskomt.

Gebruik

Wij adviseren u om de knarsplaat in te de doen na het tandenpoetsen, voordat u gaat slapen. De meeste mensen knarsen tijdens het slapen namelijk het meest.

U kunt in het begin spierpijn in uw kaken krijgen. Dit wordt veroorzaakt door de natuurlijke drang om te tandenknarsen. Klemmen kan zelfs lichte hoofdpijn veroorzaken. Dit zijn slechts tijdelijke verschijnselen.

Onderhoud

U kunt uw knarsplaatje na het dragen even onder de kraan afspoelen en eventueel voorzichtig met een tandenborstel poetsen. Daarna kunt u het opbergen in het bijgeleverde opbergdoosje.

Maak een afspraak